Konsertforeningen Betong ønsker å være en opplæringsplattform, ikke bare for våre medlemmer, men også for alle kulturinteresserte!

Denne lørdagen retter vi oss mot kvinnelige musikkstudenter: Det er en kjent sak for musikere at andelen kvinner/ menn i musikkutdanning er så og si lik, mens man ser i det frie feltet at det er en overvekt av menn. Det vi ønsker å se på, denne lørdagen, er grunner til dette, og om institusjoner og arbeidsplasser kan gjøre noe for å forbedre tallene.

Seminaret er selvfølgelig åpent for alle, kvinner som menn, fulltidsansatte som studenter!

Vi har fått inn 3 fabelaktige forelesere, som alle skal informere om forskjellige yrkesretninger innenfor den private musikkbransjen, samt at vi kjører en liten «panelsamtale» på slutten.

Foreleserene er:

kl 12:00 Mari Rustøy- Norges 2. kvinnelige bookingagent, ansatt iArtistpartner, skal snakke om hvordan man arbeider med booking, samt tips og triks til artister som ønsker å drive med dette på egenhånd.

kl 13:00 Magni Sørløkk- fra ACT Entertainment skal ta for seg PR/ markedsføring, og hvordan å «selge seg selv». Hun har jobbet med PR for både enkeltartister og festivaler, og vil også snakke om viktigheten ved å skape et nettverk.

kl 14:00 Susanna Wallumrød- (artist) Hun har tidligere gitt ut album på større plateselskap (bl.a. Grappa), men valgte for noen år siden å ta full kontroll over egne utgivelser ved å starte sitt eget label. Susanna skal snakke om hvorfor hun valgte å bli «independent», og om arbeidet rundt dette. 

kl 15:00 Panelsamtale med Matias Hilmar Iversen (Rikskonsertene og artist i Ila Auto), Valborg Bakke (studentrepresentant fra Westerdals ACT, populærmusikk), samt at by:Larm vil stille med en representant. Her kommer vi til å ta opp problemstillingen med kvinneandelen i det frie musikkfeltet, og hvilke tiltak som gjøres/ kan gjøres.

Vi håper så mange som mulig ønsker å ta turen denne lørdagen, og inviterer til samtale og mingling etter endt seminar. 

CC: GRATIS!

Betong arrangerer seminaret i samarbeid med organisasjonen Girls in Music.com