Sykur

Vi er stolte av å kunne presentere det islandske elektroniske bandet Sykur! De ble etablert i Reykjavik i 2009 og ble straks kjent for å trekke fulle hus med feststemte gutter og jenter.

Sykur er i ferd med å bli ekte Norgesvenner når de nå besøker Norge for fjerde gang på litt over ett år. I februar 2012 spilte de to konserter under By:Larm i Oslo, i November 2012 returnerte de til Norge for en miniturne hvor de besøkte Oslo, Kristiansand og Bergen til gode kritikker og fantastisk stemning på alle konsertene. Siden da har de også skapt topp stemning på Verkstedet i Oslo, våren 2013.

The Guardian beskriver musikken som «laser-guided synth riffs, bubbling beats and brilliantly detatched vocals”.

Dazed and Confused sier den er “plucked from the top drawer, a morsel of such rare succulence that it is sure to gain attention even beyond the cordoning velvet rope that sequesters the art world’s N.I.P (Nearly Important People)”.

Singelen deres Curling, ble plukket opp av innflytelsesrike blogger som
Audioporn, Filter Magazine, Mixmag og Kick Kick Snare http://tinyurl.com/9sq5akj
“…a swirling synth adventure, loaded up with a deep bass line, sultry vocals, and the perfect smattering of bit-pop”.

De har også bl.a figurert på BBC 6 music på Ministry of Sound radio showet.
Sykur er jævlig god stemning. Ta med flokken og kom å dans til «Curling» på Studiofestivalen!

www.sykur.com

Foreground Set

Foreground Set er et musikkprosjekt av fengende feelgoodrytmer. Lydbildet kan minne om en retro-futuristisk godtepose som óg har blitt sammenlignet med artister som blant annet Röyksopp. Bak prosjektet står Joar Renolen fra Lillehammer, med 2 strålende EP-er bak seg.

Musikken til Joar har vist seg populær som arbeidsmotivasjon blant utøvere innen alpin- og ekstremsport. Kanskje kommer dette av at lydbildet til Foreground Set serveres med en kald nerve som drar assosiasjonene rett opp på nærmeste fjelltopp. Lydbildet er videre preget av tette og varme trommespor, svevende stryke-synther, og ikke minst ytterst fengende melodier på tross av at det atmosfæriske står sterkt i sentrum.

En kveld med Foreground Sets pumpende rytmer vil uten tvil få svetten til å renne.

Du kan kjøpe medlemsskap i Det Norske Studentersamfund på
https://studentersamfundet.no/bli-medlem/