Det finnes to myter om Tuba Tuba; Den ene, er at det er en tysk/østerrisk tuba-duo. Den andre, er at det er det beste som har skjedd norsk pop siden The Aller Værste. Den første kan herved avkreftes, den andre kan vi enn så lenge, la henge i lufta.

Tuba Tuba er seks gutter fra Oslo, og et av få band utenfor Loddefjord, som har gitt morsmålet en internasjonal sound. Lydbildet bærer både hint av Yeasayers ekstatiske rytmer og Sigur Ros’ storslagne crescendoer. Dette iblandet kledelig virtuositet, og en sjangerlek Motorpsycho og Prince vil nikke anerkjennende til.

Som et 21.århundrets Grateful Dead, har de også bodd sammen, maraton-jammet i garasjen og produsert månedlige hus-album hjemme. Litt som de gangene når alt er bra i en oppvekstroman, fremstår de seks som et uatskillelig kollektiv. Fra scenen er de høyenergiske, tunge på konfetti og perkusjonsseanser. Og når man ser dem sammen, er det nesten bare å forvente at gutta stjeler Mercedes-merker, og sykler handleposer med pils i pausene på øvinga.

Bandets tekstlige univers utspiller seg med byen som kulisse, i en naiv forening av nostalgi, pop og sub-kultur. Ja, også ispedd blogger, planeter, junk-food og David Byrne da. I januar 2013 er det kreative overskuddet komprimert ned til albumformatet og den musikkinteresserte nordmann kan forvente et fyrverkeri av et album.

Tuba Tuba er linken mellom DeLillos og Brooklyn, og i øyeblikket et av Norges mest spennende up & coming band. NRK P3 spilte førstesingelen «Inni planeten» masse sommeren 2012, og Apparatet lagde følgende video til låten: http://www.youtube.com/watch?v=_drlZ32QqxE.

Gitarist Emil Haglund vokste opp på Manglerud, i gata til Marius Müller. Han har i dag vekket håpet om en ny gitarhelt fra drabantbyen. Bandet rundt ham ble formet som et husband på en brun pub i Grønlandsleiret, og har jevnlig avholdt jam-sessions for musikkstudenter fra NISS. Medlemmene dukker opp i en rekke andre band-konstellasjoner, men i Emil Haglund Experience spiller de New Orleans-Funk. Bandets vitale organist Martin Bjerkreim fikk tidligere i år utdelt 4Sounds stipend for lovende musikere, og han kan sammen med bandets to trommiser og bassist nærmest garantere en groovy konsertopplevelse.

“It grooved so hard, some of us got whiplash” – Funky Times

Dørene åpner kl 20:00
CC: 100,-/80,- (medlemmer)
ID: 18
Scene: Klubbscenen

Billetter kjøpes i billettluken på Chateau Neuf

Bli medlem av Det Norske Studentersamfund – billigere mat og drikke – billigere konserter og arrangement! BLI MEDLEM